Post Wed Apr 08, 2026 9:30 am

Народ, хто шарить в постільній білизні? Знайшов цікавий ресу

Здоровенькі були! Вирішив поділитися одним місцем, раптом комусь із вас знадобиться. Останні місяці почав помічати, що сон не йде, часто прокидаюся, а з самого ранку відчуваю себе, ніби й не лягав. Грішив на роботу, на погоду, а кохана каже: "Треба змінимо білизну на людську, а не оте страхіття із базару". І отут я заліз в інтернет.

По правді, був впевнений, що вибір постільного комплекту - це просто "колір сподобався чи ні". Аж ні, ціла наука. Там тобі і бязь, і ранфорс, і сатин... Я в цих словах був нуль, поки не потрапив на один сайт postilnabilyzna.com.

Друзі, це просто криниця корисної інфи! Реально залип десь годину. У них прямо як в довіднику: по полицях розписані всі тканини, від дешевої бязі до люксового сатину та льону. Навіть є табличка з порівнянням щільності тканини та того, скільки циклів прання витримає матеріал. Дуже допомогло мені в'їхати, чому один набір коштує умовні 800 грн, а другий — 2500.

Що я для себе відкрив особисто зрозумів:
- Виявляється, насправді, українські та європейські розміри сітки трохи різняться, і перш ніж купувати треба озброїтися сантиметром міряти свою ковдру, а не просто вірити напису «євро».
- От чесно, не знав, що тепла фланель влітку — це жах, а сатин дійсно дає прохолоду, тому що в цієї тканини плетіння ниток специфічна.
- На сайті розписано, як прати, щоб принт не полиняв після кількох прань. Болісна тема для всіх, у кого пралка працює цілодобово.

В результаті вирішили придбати на пробу сатиновий набір від українського бренду (підтримали українське). Наразі все чудово — сплю як немовля, білизна приємна на дотик, не збивається й не електризується.

Тому, якщо ти, як і автор, до цього моменту вважали, що підковдра — це не те, в яку треба розбиратись, щиро рекомендую почитати огляд на тому сайті. Справді зберігає і час, і гроші на підбір та вберігає від придбання кота в мішку. Усім гарного сну!