Post Wed Mar 18, 2026 9:40 am

Як я знайшов відповіді на всі питання на одному сайті.

Нещодавно я випадково натрапив портал, що спочатку виглядав як стандартний портал із новинами. Це сайт Retro і знаходиться за адресою https://retro.ua/.

Відкривши головну сторінку, мені відкрився доволі несподіваний набір тем: статті про фази Місяця, правила пунктуації в українській мові, рекомендації щодо визначення вагітності, дати державних свят і навіть анонси розпродажів на кшталт "Чорної п'ятниці". Отакий собі вінегрет із корисного!

Мене це зацікавило, і пішов вивчати глибше. Як виявилося, що на сайті є багато корисних матеріалів на побутові та освітні сюжети: починаючи від рекомендацій лікарів до описів звичаїв та граматики. Попри назву "Retro", його зміст — це актуальні дані, яка може стати в пригоді щодня.

Особливо запам'ятав матеріал із пунктуації — там зрозуміло розтлумачені норми, які зі школи пам'ятаєш нечітко. Також взяв до уваги текст про народні традиції у 2026 році. Загалом, сайт виявився цікавим гібридом календаря, енциклопедії та довідника, де справді можна знайти на багато щоденних дилем.